Prof. dr. Anton van der GeldProf. dr. Anton van der Geld

Profiel van prof. Van der Geld

Anton van der Geld heeft zich internationaal gespecialiseerd in onderwerpen, die voor mensen en organisaties van nu sleutelbegrippen zijn geworden. Het gaat om zaken als balans en stress, levensstijl, succesvol werken én een gelukkig privéleven voor vrouwen en mannen.

Opleidingen en loopbaan

Hij volgde het gymnasium en behaalde het licentiaat Psychologie (Universiteit Leuven), doctoraal Pedagogische Wetenschappen (Universiteit Utrecht), doctoraat Sociale Wetenschappen (Universiteit Utrecht), de postdoctorale licenties in Psychotherapie en Klinische Psychologie te Utrecht, Leuven en Tilburg.
Hij was leider van een medisch opvoedkundig bureau, medeoprichter van een medisch-pedagogisch kinderdagverblijf en doceerde in Tilburg en aan de Universiteit Leuven. In 1988 nam hij het initiatief tot de stichting van BeNeLux-Universitair Centrum / BeNeLux-University voor wetenschap, cultuur en humaniteit in Europa. Deze stichting verzorgt ‘postgraduate’ opleidingen in Antwerpen, Eindhoven en Luxemburg, en wil bijdragen aan de verhoging van de kwaliteit van de samenleving. Hij vervult daar de functie van hoogleraar-president.

Lidmaatschap organisaties

Anton van der Geld is betrokken bij verschillende organisaties, zoals de Nieuwe of Littéraire Sociëteit de Witte in Den Haag, Historisch Centrum 'Kasteel Alden Biesen' in België, Orde van den Prince (Antwerpen), Schilderkundig Genootschap Pulchri Studio in Den Haag, Sociëteit Amicitia in 's-Hertogenbosch, 'Chaîne des Rôtisseurs' (l’Ordre Mondial) Paris, Nieuwspoort in Den Haag.

Onderscheidingen

Hij is koninklijk onderscheiden in België (Grootofficier in de Orde van Leopold II), in Nederland (Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw), in Luxemburg (Commandeur in de Orde van de Eikenkroon), in Vaticaanstaat (Commandeur in de Orde van Gregorius de Grote). Hij ontving in 2006 als eerste de Majoor Bosshardt Prijs voor-een-betere-samenleving in Amsterdam.

Privé

Sinds 1998 weduwnaar van Cily Nouwens (Stichting Cily van der Geld-Nouwens Fonds). Drie kinderen: Pieter, Lucienne, Christian. Fotografie is zijn grote liefhebberij.

Society World Award 2013-'14

Presentatrice Annette Wijdom, prof. Anton van der Geld met de Award, hoofdredacteur Paul van der Linden (BNR)

Presentatrice Annette Wijdom, prof. Anton van der Geld met de Award, hoofdredacteur Paul van der Linden (BNR)

Eerste Majoor Bosshardt Prijs

Majoor Alida Bosshardt en Anton van der Geld met de Prijs.

Majoor Alida Bosshardt en Anton van der Geld met de Prijs.

Contactinformatie | Postbus 206 | NL-5201 AE 's-Hertogenbosch | T +31(0)73-52 14 22 4 | E anton@benelux-universitair-centrum.org